Laddar

Ölandsrestaurang nomineras till pris: ”Fantastiskt roligt”

Förra året blev de "Årets hållbara café" hos White Guide. Nu kan Eco by Strandnära vinna ytterligare ett pris för sitt mathantverk. "Vi blir överrumplade av alla nomineringar", säger Erica Anerhaf.

delningar

I torsdags rapporterade 24Kalmar om att Ängöl var nominerat till ett pris för sin ”lokala kvalitativa ölproduktion”.  Nu har Smålands & Ölands gastronomiska akademi nominerat ytterligare ett lokalt bidrag – Eco by Strandnära.

– Det känns jätteroligt, verkligen jättekul, säger Erica Anerhaf, som driver Strandnära tillsammans med sin make Mikael.

– Det har hänt mycket med vår verksamhet som har vuxit, vi blir överrumplade av alla nomineringar och utmärkelser.

Akademin har nominerat Strandnära i kategorin ”Yngre förmåga inom matkultur”. Förutom sin restaurang har Strandnära även boende och café. Sedan tidigare är de med i prestigefyllda White Guide och 2015 blev de utsedda till ”Årets hållbara café”.

– Vi är  måna om att ta vara på och ta hand om det vi sysslar med, så att vi håller en hög kvalité och blir det här lilla unika stället som vi vill vara, säger Erica Anerhaf.

Måndagen var en känslosam för Erica och hennes make. Söndagen var den sista dagen under årets högsäsong för Strandnära och nu växlar verksamheten ner under ett antal månader.

– Det är en omställning med lite blandade känslor. Förut när vi stängde helt för hösten och vintern var det stor separationsångest, nu har vi ju fortfarande öppet på helgerna så det blir mer som att vi drar ner lite ett tag.

Vad tror du det är som gör att ni blev nominerade av akademin?

– Vi älskar det vi sysslar med och jobbar med ödmjukhet, omtanke och kärlek, både till gästerna och till personalen. Vi vill vara det omtänksamma stället för både människan och miljön. Det känns fantastiskt roligt att få synas tillsammans med de andra som är nominerade, säger Erica.

Blir det semester ett tag framöver nu då?

– Nja, vi får väl se. Det är rätt mycket utveckling som vi har framför oss. Det gäller hela tiden att ligga i framkant och det finns mycket nya tanker och idéer, säger Erica Anerhaf.