Laddar

Ekonomisk kris för Krusenstiernska gården

Så stora är skulderna.

delningar

Tidigare under onsdagen publicerade 24Kalmar en lista över kulturföreningar som får ta del av Kalmar kommuns driftbidrag. Allra mest pengar föreslås gå till Krusenstiernska gården, en halv miljon kronor.

Stiftelsen blöder dock ekonomiskt och har nu ansökt om ett förskott på driftbidraget på 300 000 kronor, rapporterar tidningen Barometern.

– Vi behöver ha de här pengarna till löneutbetalningar och semesterpengar nu vid årsskiftet, så därför har vi gått ut med skrivelsen. Nu väntar vi på besked från dem, säger Sven-Evert Arvidsson, ordförande i stiftelsen Krusenstiernska gården, till tidningen.

”Vi har leverantörsskulder på 106 000 kr som inte är betalda. Vi har löner som ska betalas ut dec, jan och feb samt en del semesterlöneskulder att utbetala utöver kommande leverantörsfakturor”, står det i en skrivelse som skickats till kultur- och fritidsförvaltningen.

På torsdag beslutar kultur- och fritidsnämnden om driftbidrag.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.