Elever arrangerar lopp för välgörenhet: "Lite nervöst"

Arrangörerna från vänster till höger: Isak Hermansson Ali Awad Linda Nordström Olivia Ölmebring Amanda Sjöberg Mozhgan Saberi - Foto: Pressbild

Vädret blir en viktig faktor. "Vi hoppas på det bästa".

delningar

På lördagen arrangerar elever på Kalmar Fria Läroverk ett välgörenhetslopp. Det är för andra gången som ”Frialoppet” arrangeras. I år genomförs loppet till förmån för Världsnaturfonden WWF.

Tanken är att man ska ha ett lopp som är öppet för alla. Man kan springa, gå eller rulla bansträckningen som är på antingen 2,5 eller 5 kilometer. Förra året startade ett hundratal löpare. Bakom tillställningen står sex elever från skolan som inte arrangerat något lopp tidigare.

– Det är väldigt kul men också lite nervöst. Vi har mycket att planera och det är mycket att tänka på, säger Linda Nordström, en av eleverna som arrangerar loppet.

Loppet går på Stensö med start klockan 12:00. Anmälan sker antingen via Frialoppet Kalmars Facebooksida, eller på plats vid starten. Även ett barnlopp startar klockan 12.45. Det är 700 meter långt.

För att få loppet att gå runt har man både försökt marknadsföra loppet men också lyckats skaffa sponsorer. Man menar att vädret blir en viktig faktor.

– Det kanske inte blir lika många som deltar i år. Vi har inte lyckats riktigt lika bra med marknadsföringen som förra året och vädret ser ut att bli så där. Men vi hoppas på det bästa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.