Laddar

Emil i Lönneberga ny gäst på Kalmar slott

Emil i Lönneberga får ett nytt hem i år. Emil och hans lekutställning flyttar in på Kalmar slott i mars. "Nu hoppas vi att utställningen blir uppskattad även här", säger Torbjörn Berg.

delningar

Björn Berg har gjort sig känd som illustratör till Astrid Lindgrens böcker om Emil i Lönneberga – Berg som sägs ha hämtat inspirationen till Emil från sonen Torbjörn.

Nu ligger Björn Bergs originalteckningar till grund för en lekutställningKalmar slott med start den 20 mars. Utställningen, som håller på till den 30 oktober, är producerad av Kulturen i Lund. Björns son Torbjörn Berg har ritat scenografin.

– En bit av den här utställningen kommer från Lund och vi har ställt ut över hela världen. Vi gick exempelvis runt som en turné i Japan under två års tid. Jag visste att Emil var populär i Sydkorea och Vietnam men visste inte att han var så populär även i Japan. Nu hoppas vi att utställningen blir uppskattad även här i Kalmar, säger Torbjörn Berg.

Vad kommer man att kunna göra i den här lekutställningen? – Barnen kommer att kunna leka i Katthultsköket och Emils snickerboa. Man ska också kunna rita och måla, bland mycket annat.

Slottschefen Mimmi Mannheimer är belåten med att få Emil i Lönneberga som gäst i vår och sommar:

– När vi besökte Kulturen i Lund så fastnade vi direkt för denna mycket fina utställning. Den passar bra med slottets strävan att ge barnfamiljer en spännande besöksupplevelser och att få visa Björn Bergs akvareller känns mycket, mycket bra.

 

Torbjörn Berg och Maja Berg Lindelöw. Foto: David Winberg

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.