En av julens farligaste vägar går genom Kalmar

OBS, genrebild.

Motormännen pekar ut E22 som en väg med ökad risk för olyckor.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Jul- och nyårshelgen är en av de mest intensiva perioderna på landets vägar. Kombinerat med årstidens väglag ökar det risken för olyckor i trafiken.

I Motormännens sammanställning över de farligaste vägarna hamnar E22:s sträckning mellan Söderköping och Karlskrona. Det innebär att hela E22 genom Kalmar län är en väg med ökad risk.

– Vårt bästa råd till bilisterna är att börja resan i tid, hålla hastighetsbegränsningarna, anpassa hastigheten till rådande väglag och hålla avståndet till framförvarande fordon. Som bilförare ska man vara utvilad när man sätter sig bakom ratten. Sträckkör inte utan ta pauser om man ska köra långt, säger Gunnel Cirverius, pressekreterare på Motormännens Riksförbund, i ett pressmeddelande.

Det är inte bara den ökade trafiken som påverkar olycksstatistiken. Mycket fordon på vägar med bristande standard samt många passagerare i bilarna påverkar också.

– Välj en mötesfri väg om du har möjlighet, även om det innebär en omväg. Mötesseparerade vägsträckor minskar risken för de allvarligaste olyckorna med 80 procent. Bra vägräcken förhindrar dessutom inte bara mötesolyckor, utan också många allvarliga singelolyckor med bil, säger Gunnel Cirverius.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar