Laddar

En drömperiod räckte – FBC vann toppmötet

"Det kändes verkligen att vi var taggade från start", säger lagkaptenen.

delningar

FBC Kalmarsund gav inte gästerna i tabelltrean Åstorp/Kvidinge en chans. Ett aggressivt försvarsspel ledde till att hemmalaget hade ledningen med hela 4–0 efter första perioden.

– Vi hade en jättestark inledning. Det kändes verkligen att vi var taggade från start, säger lagkaptenen Carolin Eriksson, center mellan Emelie Rosenqvist och Rebecka Johansson.

– Första är riktigt, riktigt bra. Vi sätter försvarsspelet totalt och kontrar ut dem. En av säsongens bästa perioden, säger tränaren Rasmus Bernhardsson.

I andra och tredje perioden jämnades spelet ut men FBC hade hela tiden en betryggande ledning. Segern var aldrig hotad och skrevs till 8–4 efter två sena reduceringar av Åstorp/Kvidinge.

Den nykomponerade kedjan Eriksson/Rosenqvist/Johansson noterades för tre av målen.

– Det funkar bra. Egentligen är vi tre spelare som alla vill ha mycket boll men när vi släpper den och driver upp passningstempot klaffar det ofta, säger Eriksson, som inkasserade tre assist.

– Det är väl lite min uppgift i den formationen, att stå för passningarna.

Segern innebär att FBC Kalmarsund befäster andraplatsen i tabellen, nu fyra poäng framför just Åstorp/Kvidinge.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.