I samarbete med annonsör

En sammansvetsad arbetsplats med sikte på en hållbar framtid

Ett tydligt miljöarbete, spännande arbetsuppgifter och god sammanhållning bland kollegorna. Fördelarna med att arbeta på Kalmar Energi är många.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Kalmar Energi är Kalmarregionens ledande energiföretag med en stark lokal närvaro och ett genomsyrande hållbarhetsarbete. Inom verksamheten jobbar cirka 100 personer med olika bakgrund och arbetsuppgifter, som tillsammans möts för att jobba med Kalmar Energis mål och värderingar varje dag.

Två av dessa är Gisela Söderström och Lars Bäck. Båda har en gemensam yrkesbakgrund till havs efter sjöbefälsutbildningar på olika håll i landet. På grund av familjesituation och önskan om en stadigare tillvaro valde de båda att gå i land och fortsätta sina karriärer där.

Valet blev Kalmar Energi och idag är de kollegor med olika arbetsuppgifter. Gisela jobbar som projektingenjör och Lars är drifttekniker, främst på kraftvärmeverket i Moskogen.

– Jag jobbar bland annat med avdelningens miljöarbete och ser till att vi följer de villkor som gäller utsläpp till luft och vatten. Jag deltar också i olika projekt och just nu kartlägger vi energiförbrukningen för olika komponenter, bland annat på Moskogen, för att effektivisera elanvändningen, säger Gisela.

Hållbarhet går som en röd tråd genom arbetsdagarna för hela organisationen. Både när det kommer till miljö, personal och drift. Ständigt görs satsningar för att minska miljöpåverkan och istället bidra med smarta och klimatvänliga lösningar.

Variationen i vardagen och att inte nödvändigtvis veta exakt hur arbetsdagen kommer att se ut, det är något som Lars Bäck värderar högt. Som drifttekniker ansvarar han för att allt fungerar som det ska bland annat genom ronderingar, att jobba med förebyggande underhåll och att reparera komponenter.

– Den stora variationen är det roligaste, jag vet aldrig vad dagen ska innehålla. Jag har fasta rutiner, men många saker kan dyka upp under dagen och problem som måste lösas. Det är kul att jobba med just problemlösningen, säger Lars.

Att det finns goda chanser till utveckling inom företaget, ett pågående miljöarbete och spännande och utmanande arbetsuppgifter är några av de fördelar som Gisela och Lars nämner. Men båda två landar också i att kollegorna spelar en stor roll.

– Kollegorna är väldigt bra. De släppte in mig på ett bra sätt när jag började här, säger Lars.

– Vi är ett sammansvetsat gäng som jobbar tillsammans för att kunna leverera hållbar värme och energi till Kalmar, säger Gisela.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.