Laddar

Engvalls övergång ger kassaklirr åt moderklubben – ”Viktigast är hans utveckling”

Prislappen för Gustav Engvalls övergång till Bristol City sägs ligga på nära 20 miljoner kronor. Då får Färjestadens Goif ett rejält tillskott i kassan. "Det som är mest fantastiskt är att Gustav fått en sån här utveckling och kan inspirera andra", säger Erik Sandell ordförande i föreningen.

delningar

När Gustav Engvall nu säljs av IFK Göteborg till Bristol City ger det hans moderklubb, Färjestadens Goif, lite kassaklirr. Men något pengafokus har inte ordföranden Erik Sandell när han kommenterar övergången.

– Jag har inte så värst mycket koll på hur mycket vi får. Det är klart att pengar alltid är viktigt, men jag vill understryka att det som är det viktigaste här är att se en spelare som fostrats i Färjestaden ha en sån här utveckling. Det är fantastiskt kul och kan säkerligen inspirera många tjejer och killar i vår förening, säger Sandell.

Och han hamnar i England, vad säger du om det?

– Mycket bra val. Jag tror det är en bra nivå att börja sin utlandskarriär på. Går man direkt till Premier League kan steget bli för stort. Nivåmässigt är det här helt klockrent skulle jag säga.

Enligt de uppgifter 24kalmar tagit del av ska summan som Färjestadens Goif får efter övergången vara nära en miljon kronor.

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.