Laddar

Eniro nära konkurs – Kalmarkontoret hotat

Ett 50-tal personer i Kalmar kan förlora jobbet. "Vi sitter still i båten och väntar på besked".

delningar

Söktjänstföretaget Eniro, med säljkontor i Kalmar, är nära konkurs. I ett försök att rädda det krisande bolaget och få tillgång till mer kapital försöker man nu omvandla preferensaktier och konvertibler till stamaktier.

För att utbyteserbjudandet ska kunna genomföras krävs att 95 procent av ägarna ställer sig bakom förslaget – ett krav som inte uppfyllts.

Trots att för få preferensaktieägare och konvertibelägare har accepterat förslaget vill Eniro gå vidare med planen. För att det ska vara möjligt krävs nu ett godkännande från bank- och garantikonsortiet.

– Vi sitter still i båten och väntar på besked från konsortiet och bankerna. Som man säger på engelska: ‘the jury is out’. Vi hoppas få besked så fort som möjligt, men jag har ingen förväntan och vågar inte ha någon uppfattning, säger Eniros styrelseordförande Björn Björnsson till Dagens Industri.

Nekar bankkonsortiet och garantikonsortiet Eniros begäran är företagets sista alternativet att ansöka om rekonstruktion.

– Det är inte vi som äger frågan. Nu avvaktar vi slutligt besked, och innan vi har fått det vill jag inte kommentera något, säger Björnsson till tidningen.

I Kalmar arbetar ett 50-tal personer på Eniros säljkontor på Kvarnholmen.

– I det korta perspektivet händer inget med de anställda vi har i Kalmar. Det som kan hända är om vi går i rekonstruktion och det tar för lång tid – då kommer även personer i säljbolagen påverkas, säger Eniros vd Örjan Frid till Barometern.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.