Laddar

Eniros Kalmarkontor räddat: ”Stora ansträngningar har gjorts”

Storföretagets rekaptaliseringsplan har godkänts – säljkontoret på Kvarnholmen inte längre i fara.

delningar

På tisdagen rapporterade 24Kalmar och flera andra lokal medier om att anställda på Eniros säljkontor i Kalmar kunde förlora jobben då företaget riskerade att tvingas begära rekonstruktion, eller i värsta fall gå i konkurs.

På onsdagsmorgonen meddelade söktjänstföretaget att den rekaptaliseringsplan som man valde att gå vidare med, trots för lågt stöd bland ägarna, har godkänts av Eniros banker och garantikonsortiet.

– Vi är mycket glada att rekapitaliseringsplanen vunnit gehör och kan fullföljas. Stora ansträngningar har gjorts av såväl Eniros banker som parterna i garantikonsortiet, för att rekonstruktionsplanen nu kan genomföras. Med garantikonsortiet på plats är den kommande kontantemissionen i sin helhet garanterad. Eniro kan nu fullt ut koncentrera sig på sin affär”, säger Björn Björnsson, styrelseordförande Eniro.

Nu kommer en kontantemission av Eniros stamaktier att genomföras. Emission ska frigöra 275 miljoner kronor i kapital.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.