Enkla knepen: Så får du bagaget snabbare efter flygresan

Trött på att vänta på att din incheckade väska ska dyka upp på bagagebandet? Här är tre simpla knep för att förbättra dina chanser.

delningar

Flyget har landat och du är framme på din destination. Nu vill du bara ha ditt bagage och lämna flygplatsen – men det kan ta tid. Väldigt lång tid om du har otur.

Att vänta på sitt incheckade bagage kan vara en prövning för tålamodet. Finns det dessutom en tid att passa kan minuter kännas som timmar. Det finns dock flera tips som ökar dina chanser att få väskorna snabbare.

Enligt Travel + Leisure kan rutinerna variera kraftigt mellan olika flygbolag och flygplatser, redovisar ett par.

1. Ömtålig last. Be personalen att sätta på en ”fragile”- eller ”ömtålig”-klisterlapp. Bagage med sådan märkning brukar oftast lastas på sist – vilket i sin tur ökar chanserna till att det lastas av först. Ibland händer det dock att flygplatspersonalen missar att notera märkningen.

2. Sen incheckning. Kan vara opraktiskt om man reser med småbarn eller i stort sällskap, men annars gäller det samma princip här som i tips nummer ett: Väskor som checkas in sent blir ofta pålastade sist. 

3. Flyg business- eller förstaklass. Detta är såklart inte lika simpelt som de två tipsen ovan, men om din plånbok tillåter det så kommer du sannolikt få bagaget fortare. Dessa resenärers väskor – och de som flyger ofta och samlar poäng – prioriteras nästan alltid på det allmänna bandet. I många fall har de även ett eget bagageband.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar