Laddar

Erik Rengren sjöng hem vinsten i Musik Direkts regionfinal

Regionfinalen i musiktävlingen Musik Direkt anordnades under lördagskvällen på Kalmar teater. Vinnare blev 16-åriga Erik Rengren som med popdängor sjön sig in i juryns hjärtan.

delningar

Musik Direkt är en nationell musiktävling för musiker i åldrarna 13-21 år och arrangeras av ungdomshuset UNIK. Vinnaren i varje regionfinal går vidare till finalen, kallad Imagine Sweden, som hålls i Uddevalla i maj.

Årets vinnare i Kalmarområdets regionfinal, som under lördagskvällen hölls på Kalmar teater, blev den 16-åriga västervikaren och americana-älskaren Erik Rengren.

Eriks musik är inspirerad av artister i stil med The Tallest Man on Earth och juryns motivering kring hans insats löd; ”Självklart, men samtidigt blygsamt, bjuder du på riktigt bra popdängor. Grymt gitarrspel!”

– Det är väldigt kul att höra, det känns oerhört bra. Nu när jag har hunnit smälta det lite över natten känns det ännu bättre. Jag hade inte alls förväntat mig det så det blev minst sagt lite överväldigande igår, berättar Erik Rengren.

Erik fick tufft motstånd i form av framträdanden från Dizzy Dros (Kalmar), Saga Wahl (Trekanten), Stellar Nebula (Lindsdal), Ellen Larsson (Vimmerby), Yonas Kidane (Kalmar), Feeling Naked (Oskarshamn) och Chelsy Nicolas (Vimmerby).

Att välja ut det bidrag som poserade det största hotet är dock inte helt lätt tycker Erik Rengren.

– Alla var superduktiga men jag tyckte att Stellar Nebula var unika och proffsiga. Saga Wahl var också oerhört duktig. Men det är svårt att bara säga en med tanke på att alla akter var så bra på sina egna stilar, säger han.

Nu har han drygt två månader på sig att ladda inför finalen i Uddevalla och förväntningarna är väldigt höga.

– Jag har aldrig varit där men det verkar väldigt spännande. Man får hoppas att det går bra. Jag håller på och jobbar på lite musik, så vi får se om det blir något nytt eller om jag kör på något liknande som igår. Jag får träna som bara den, avslutar Erik.

 

Relaterade artiklar