Laddar

Ernesto satsar på nytt koncept

Den välkända restaurangen på Kvarnholmen ser en stor efterfrågan. "Nu satsar vi ordentligt", säger Ernesto Porcile.

delningar

Efter ett uppehåll på två år är det dags igen – nu ska den italienska restaurangen Ernesto servera luncher på veckodagarna.

Nu satsar vi ordentligt.  Jag tror att vi kan erbjuda en bättre lunch med både italienska och svenska rätter, säger krögaren Ernesto Porcile.

– Det finns en stor efterfrågan, det är många kunder som har önskat att vi ska börja med luncher igen.

Premiären blir på måndagen den 14 november. Ernesto Porcile passar på att lyfta fram sin personal som en anledning till varför satsningen kommer just nu.

– Vi har fått tag i en bra och duktig kock som jag vill satsa på. Personalen är viktig för mig som ägare, säger han.

Ägarbolaget har tolv anställda och i fjol landade omsättningen på knappt tolv miljoner kronor, drygt två miljoner mer än 2013. Resultatet hamnade på drygt 140 000 kronor. Siffror som lär öka markant med lunchservering fem dagar i veckan.

– Min åsikt är att en restaurang ska inte vara stängd mitt på dagen. Nu kör vi hårt och satsar på en bra lunch också, Ernesto Porcile.

Relaterade artiklar