Ett år på Kaggensgatan ska firas: "Jättestor skillnad"

Ägaren Marika Wulff öppnar upp butiken för en kundkväll för att fira ett år på Kaggensgatan. - Foto: Carl Winsth

Butiken Mikara väljer att öppna upp butiken för en kundkväll. Detta eftersom de firar ett år på Kaggensgatan.

delningar

2015 grundades Mikara, modebutiken för kvinnor i Kalmar. Lokalen låg då på Larmgatan men för snart ett år sedan valde man att strategiskt flytta till en tom lokal på Kaggensgatan. Den nya lokalen ligger i en korsning där såväl bilister som gående enkelt kan ta sig in.

–Vi kände väl att ska man ha en modebutik så ska man vara på Kaggensgatan. Vi känner att vi har fått mycket bättre läge, man kan stanna utanför på vägen och så är det en gågata också. Larmgatan som vi låg på innan har blivit lite mer restaurang-och frisörgata, säger Marika Wulff, ägare.

Och flytten har bara varit positiv. Omsättningen har ökat rejält och kännedomen om butiken har ökat markant menar Wulff.

– Det har blivit en jättestor skillnad här uppe, så är det. De som visste att vi fanns där visste att vi var duktiga på klänningar och då gick man till oss mer specifikt, men man saknade kunderna som kanske sa "det här ser trevligt ut, här går vi in".

För att fira året som har gått kommer Mikara att bjuda in till födelsedagskalas på onsdagen den sjunde november. Det kommer att anordnas modevisning, det kommer besök från WOLFORD och Mikara kommer att bjuda på snittar, dryck och inte minst – fina erbjudanden.

– Vi tänkte att vi vill fira det lite extra att vi har varit här ett år. Det kommer hit en tjej från WOLFORD och berättar lite om sitt märkte, det är väldigt bra kvalité och ett riktigt bra märke, så det ska bli roligt. Det är dessutom Lady Gagas favoritmärke, bara en sådan sak, säger Wulff med ett leende.

Vilka är det som kommer på kundkvällen?

– Först har det gått ut till våra medlemmar att det var okej att ta med sig en väninna och sen så har vi lagt ut det på Facebook också om det är så att det är fler som vill bli medlemmar eller vill komma hit och upptäcka oss.

Evenemanget kommer att börja vid 18:30 någon sluttid, det finns inte.

– Vi håller på så länge folk tycker att det är kul! Så länge folk vill vara kvar och handla – så håller vi öppet. Vi ser det som ett socialt event, det är inte bara så att man går dit och tittar och handlar, utan det brukar bli väldigt kul och man lär känns nya människor.

Efter flytten och kundevenemanget tar Mikara sikte mot nya höjder där fokus ligger på att vidareutveckla den digitala delen av företaget samt öka vetskapen om butiken.

– Förhoppningsvis kan vi utveckla vår hemsida och vår kundklubb mer. Så att allt blir bättre och att vi syns mer, det kan ju ta ett tag innan man kommer in i folks medvetande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar