Laddar

Eurodance-stjärna gör juldagsspelning i Kalmar

Artistens genombrottslåt tog Europa med storm. "Vi förväntar oss fullt tryck på dansgolvet", säger arrangören.

delningar

I mitten av 00-talet tog eurodance-låten Boten Anna över dansgolven i Sverige och Europa. På juldagen kommer artisten Basshunter till Kalmar för en spelning på Sandra.

– Han är fortfarande jäkligt aktuell, i alla fall ute i Europa. Han säljer fortfarande ut på kontinenten och gör även lite strögig här i Sverige, säger Linus Sundvall, artistbokare på Nöjespalatset Sandra.

Basshunter, som egentligen heter Jonas Altberg, har under hösten turnerat i Storbritannien där han spelat i bland annat Cardiff, Liverpool och Sunderland. 

– Jag har tentaklerna ute hela tiden och känner av vad som funkar. Han har gjort en del spelningar i norra Sverige som har varit utsålda, säger Sundvall och fortsätter:

– Personligen är jag lite för gammal och var inte i rätt ålder när han var som störst, men då hade han ju flera superhits. Den målgruppen som lyssnade på honom då är kroggäster nu.

Det känns som det kommer bli lite modern nostalgi? – Exakt, det är det som är tanken. Gårdagen möter nutid. Det blir en bra scenshow och vi förväntar oss fullt tryck på dansgolven.

Sandras tillstånd tillåter 1 400 besökare och Sundvall räknar kallt med lapp på luckan.

– Ja, något annat kan vi inte vara nöjda med på en juldag.

Förutom Basshunter kommer även Örebro-duon Elov & Beny att stå på scen. Ytterligare artister kan tillkomma.

 

Relaterade artiklar