Laddar

Matchhjälten Evaldsson bröt sjuårig svit

Senaste gången David Evaldsson målade för för Nybro IF var våren 2010. Mot Österlen var det dags igen. "Lite flyt att den gick in".

delningar

Efter att hemmalaget hade bränt flera bra chanser såg det ut som om första halvlek mellan Nybro IF och Österlen skulle sluta mållös. Då trampade Marcus Håkansson förbi sin försvarare, blev fälld och fick straff.

– Han gled förbi backen och blev fälld av ett krokben. En solklar straff, säger ytterbacken David Evaldsson, som stegade fram till elvameterspunkten.

– Det var en okej straff. Målvakten gick åt rätt håll och var på den så det var lite flyt att den gick in, säger Evaldsson, vars senaste seriemål för Nybro IF kom våren 2010.

I andra halvlek dröjde det bara fem minuter innan Jonas Sturesson satte 2–0. Och med 25 minuter kvar att spela snodde inbytte Eric Olsson bollen på mittplan och, fri med målvakten, placerade han in spiken i kistan vid första stolpen.

– Österlen är bra framåt (39 gjorda mål, flest i serien) och vi visste att de skulle ha mycket boll. Men vi försvarade bra och skapade flest chanser av lagen genom kontringar och fasta situationer.

Skönt att hålla nollan?

– Det är såklart alltid bra. Kan vi täppa till bakåt även i framtiden ökar vinstchanserna, avslutar Evaldsson.

Eftersom Vimmeby IF förlorade mot IFK Malmö ligger nu Nybro tre poäng över nedflyttningsstrecket.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.