Ex-Vikingen låg bakom KHC:s vändning: "Skönt att knäppa dem på näsan"

Kalmar HC reste sig trots tidigt tvåmålsunderläge.

delningar

Det var upplagt för en riktig derbyfest när ettan skulle möta tvåan i VårEttans sjätte omgång. Gästande Nybro Vikings hade fem poängs försprång till antagonisten tre mil österut, Kalmar HC inför fredagskvällens match i Iffehallen. Men avståndet krympte efter att Vikings tappat en 2-0-ledning och till slut förlorat matchen med 3-2.

Men det var trots allt gästerna som började matchen bäst och redan efter en minut hade Markus Palmberg gjort 1-0 till Vikings framspelad av Fredrik Strömgren. Sex minuter senare small det igen bakom Alexander Nilsson som vaktade Kalmars bur när Alex Ek tryckt in 2-0 till bortalaget.

– Hade det varit tidigare på säsongen hade vi nog börjat darra lite, men vi har bra flow nu de här matcherna som har varit och det var mycket kvar att spela av matchen, men det var mycket hockey och vi tvivlade inte en sekund på oss själva, säger Kalmars Kim Runermark som i fjol spelade i just Nybro Vikings.

Matchen jämnade ut sig efter Vikings chockstart och när signalen ljöd för pausvila stod det fortfarande 0-2 på resultattavlan.

Den andra perioden var väldigt jämn och kantades av utvisningar. Men det dröjde till Kalmars tredje numerära överläge innan man lyckades få hål på Alexander Johansson i Vikingsmålet. Sebastian Ottosson höll sig framme vid målet och petade in reduceringen i den 38:e minuten.

– Det kändes som att vi gjorde så att de gick ned sig lite i den andra perioden. Vi fick långa anfall på dem och vi hann till och med byta in nya gubbar i anfallet medan de inte hann byta någon och då blir det långt och tungt för dem desto längre det går. Vi gnuggade ned dem, säger Runermark.

När drygt fem minuter hade gått av den tredje perioden kunde Kalmar HC kvittera genom Evan Allen efter passning av Kim Runermark. Och knappt tre minuter senare höll sig samme Allen framme igen, återigen assisterad av Runermark. 3-2 till Kalmar och vändningen var fullbordad. Nybro lyckades inte få till någon riktig forcering. Kalmar höll undan och vann till slut matchen med 3-2.

– Det var tre riktigt sköna och viktiga poäng.

Hur skönt är det att slå Vikings idag?

– Säga vad man vill, det är alltid skönt att vinna matcher. Men de sparkade mig nu i somras och det var extra skönt att knäppa dem på näsan, det måste jag faktiskt säga.

Nu skiljer det endast två poäng mellan de båda lagen – och Kalmar har en match mindre spelad.

– Det är väl vi, Nybro och Dalen på ett sätt som kommer att slåss om det här. Men det blir ett tajt race mellan oss och Vikingarna.

FAKTA

Kalmar HC – Nybro Vikings 3-2 (2-0, 1-0, 2-0)

Målskyttar, Kalmar HC: Evan Allen 2, Sebastian Ottosson

Målskyttar, Nybro Vikings: Markus Palmberg, Alex Ek

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar