Experten: Då är bästa tillfället att fynda billiga resor

. - Foto: Matilda Larsson

Många flygbolag rear nu ut biljetter och har större kampanjer.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

När skolornas schema kommer igång efter jullovet och eleverna återvänder till skolan faller priserna på resor.

För den som kan resa i januari och i början av februari är det riktigt fyndläge, med halva priset på resor jämfört med under jul- och nyårshelgerna. Men så snart sportlovsveckorna närmar sig så stiger priserna igen.

– Från och med denna vecka är det verkligen fyndläge. De som kan vara flexibla med resedagar har ett riktigt drömläge, då priserna har sjunkit dramatiskt sedan bara ett par veckor tillbaka, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Det återkommande stalltipset – alltid lika bra – är att vara flexibel med avresedag. En vecka på Gran Canaria, som med avresa strax innan julafton kostade ca 5 000 kronor, går i dag att fynda för under 2 000 kronor.

Ett annat exempel är en vecka på ett träningshotell på Fuerteventura för under 2 000 kronor. Thailand är ett resmål som där bokningarna har stått sig även under fjolårets nedgång, och hit går det att hitta resor till exempelvis Khao Lak med avresa den 14 januari för drygt 5 000 kronor.

Charterbolagens priser följer utbud och efterfrågan, och i takt med att de flesta svenskar nu återvänder till jobbet efter julledigheten faller priserna kraftigt.

– Allra billigast brukar det vara att åka runt mitten av januari och en månad framåt. När sportlovet närmar sig, runt mitten av februari, stiger priserna igen i takt med att efterfrågan åter ökar, säger Katarina Daniels.

Det är dock inte bara på charter som det går att göra klipp. Många flygbolag har just nu stora kampanjer, där det går att spara tusenlappar på flygresor. De främsta fynden görs på de mer långväga destinationerna, bland annat resor till USA och Asien.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar