Laddar

Expertens bästa tips för trädgården

På torsdagskvällen var populära trädgårdsprofilen Linda Schilén tillbaka på Kalmar Slott. Besökarna fick höra om hennes bästa råd för att få ordning på sin trädgård.

delningar

Linda Schilén känns igen från programmet Bygglov i TV4 och hon har även släppt boken ”Genvägar till en vacker trädgård – tänk som en trädgårdsmästare”.

Förra året höll hon en uppskattad föreläsning på slottet och på torsdagskvällen var det i princip fullsatt i Gröna salen. Temat den här gången var ”Vårstarta trädgården med växtkraft”.

– Nu är det april och alla står inför att faktiskt sätta igång odlingssäsongen, så hur kan man tänka i april månad?, säger Linda Schilén.

Vilka är de bästa knepen?

Gödsla. Tror inte att växter växer utan att få gödsel. Och lär känna dig ogräs. Så är års, när det precis börjar titta upp i jorden, så gäller det att man rensar bort rätt växt. Du måste känna till hur dina perenner ser ut tidigt på våren, säger Linda.

Under föreläsningen fick besökarna bland annat delta i ett ”ogräs-quiz”.

Vilka  är de vanligaste misstagen man gör?

– Att köpa på sig för mycket växter utan att ha en plan. Man blir helt knockad och förförs av allt som plockas fram i trädgårdsbutiken. Fröställen är som en godisaffär. ”Det vill jag smaka”, ”Den vill jag så”.

– Hur ska jag få ner allt jag har köpt? Vart ska det ner? Hur ska jag hinna så? Gör en plan först, tipsar Linda Schilén.

Relaterade artiklar