Laddar

EXTRA: 2-åring försvann från förskola: ”Vi ser allvarligt på det”

Polisen förberedde en stor sökinsats för att hitta den försvunna 2-åringen.

delningar

Det var vid klockan 11:30 på tisdagen som personalen vid en förskola i Mörbylånga upptäckte att en 2-årig flicka hade försvunnit när de var på utflykt.

Händelsen uppmärksammandes först av Ölandsbladet. Försvinnandet skedde i ett skogsområde och efter att ha letat på egen hand en stund larmade personalen polisen.

– Vi förberedde en större insats för att hitta barnet, vi ser allvarligt på att ett så litet barn försvinner. Men efter 40 minuter återfanns hon av en privatperson omkring 550 meter från platsen där gruppen först var, säger polisen till Ölandsbladet.

Förskolechefen säger att man har en krisplan vid liknande incidenter och att den följdes av personalen. Hon vill även ge en eloge till polisen för den snabba insatsen.

– Flickan är liten och hade satt sig i högt gräs vilket gjorde att lärarna inte upptäckte henne, nu är vi bara så glada över att allt gick väl, säger förskolechefen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.