Laddar

EXTRA: Kalmar FF-matcher kan ha manipulerats

Misstankar riktade mot KFF-matcher där spelare kan ha utsatts för matchfixningsförsök.

delningar

Uppgifterna kommer från Aftonbladet där tidningens sportreporter, Robert Laul, i sin nyutgivna bok, menar att två allsvenska matcher och en cup-final har manipulerats av en kriminell liga.

– Vi vet att många spelare har blivit drabbade och utsatta för mutförsök, säger polisen Fredrik Gårdare till Aftonbladet.

Matcherna det handlar om är finalen i Svenska cupen 2011 mellan Helsingborgs IF och Kalmar FF, där HIF drog det längsta strået och vann med 3–1. Den andra matchen är Kalmar FF–Malmö FF i allsvenskan 2012, där gästerna vann med 2–1, samt Halmstad–Mjällby i allsvenskan 2013.

”Jag fick höra att så många som fyra fotbollsspelare i Kalmar och Mjällby levde under påtryckningar från ligan under de här åren. Deras föreningar ska betraktas som brottsoffer i sammanhanget”skriver Laul i boken enligt Aftonbladet.

– Jag var på plats och såg båda matcherna som nämns i boken. Jag kan inte minnas att varken jag själv eller någon annan i vår ledarstab reagerade på att det var några spelsituationer eller individuella prestationer som såg märkliga ut, säger Svante Samuelsson, före detta klubbchef i Kalmar FF, till tidningen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.