EXTRA: Ny tränare klar för Kalmar HC

Foto: Arkiv

Tidigare Nybro Vikings-profilen är klar för Kalmar HC.

delningar

En ny assisterande tränare är klar för Kalmar HC. Det är Andreas Holfelt som kommer att assistera huvudtränare Lenny Eriksson den kommande säsongen i division 1.

Andreas Holfelt hade tidigare tackat nej till att uppdraget hos Kalmar HC. Men när Lenny Eriksson blev klar som huvudtränare och ringde så kunde han inte tacka nej.

- När Lenny ringde så blev jag sugen. Jag har haft honom i fem år som tränare och jag känner att jag kan lära mig mycket av honom. Han har trots allt hållit på med det här i 35 år. Det har bollats mycket med arbetsgivare och familj och nu känner jag att vi fått ihop det. Jag är tacksam att alla ställer upp så att jag kan hålla på med det här, säger Andreas Holfelt.

Hur känns det att få möta Nybro Vikings nu då?

– Det är klart det är speciellt. Jag har gjort 18 år i Nybro Vikings så de matcherna kommer att bli speciella någonstans. Men det är de som valt att inte fortsätta med mig och sedan dess är det knappt någon som har pratat med mig där.

Vad känner du att du kan bidra med i Kalmar HC?

– Det är ju Lenny som huvudansvaret. Han har talat om vad han vill att jag ska göra, bland annat vill han att jag ska ta hand om backarna. Jag har ändå gjort detta i 4,5 år så jag har väl lärt mig lite av den här serien, avslutar Holfelt.

Första matchen för Holfelt blir en träningsmatch borta mot IK Oskarshamn, 10 augusti 19.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar