EXTRA: Royal design gör supersatsning: "Sveriges modernaste"

Det är ett strategiskt valt område man bygger lagret på. - Foto: Faton Pasho

Eter att företaget vuxit explosionsartat vill man satsa vidare.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Kalmars stora E-handelsjätte, Royal Design, gör nu en jättesatsning i Nybro. Företaget har expanderat väldigt snabbt vilket gör att lagerlokaler behöver utökas.

– Tanken med detta är att vi ska satsa järnet för att kunna få en stor tillväxt, det är verkligen en jättesatsning. Vi kommer göra bygget i två etapper, först 20000 kvadratmeter och sen ytterligare 20000 som ett sammanhängande lager, säger Royal Designs medgrundare vice vd Andreas Ekberg.

Man har nu beslutat att bygga ett lager som kommer bli företagets största någonsin. Det kommer att bi hela 265 meter långt och 73 meter brett och ska placeras vid industriområdet längs med riksväg 25.

– Vi tror stenhårt på detta, vi har haft jättefina siffror. Området som vi säljer i står endast bara för 10% försäljning genom E-handel. Men man räknar med att till år 2025 kommer det ligga på 30-40%. Det kommer bli en explosionsartad ökning av e-handel i detta segmentet, menar Ekberg.

Så fort bygglovet för nybyggnationen är klar så ska man sätta igång. Planen för de nya lagret som ska stå klart 1 oktober 2019 ska också ersätta det befintliga lager som nu finns i Orrefors. De anställda från lagret i Orrefors kommer att bli erbjudna tjänst på det nya lagret i Nybro.

– Det är kul att vi landar och kan göra denna satsningen i Nybro. Vi gjorde en undersökning och kikade både på Stockholm och Jönköping. Men vi har fantastiskt duktig och lojal personal på Orrefors och majoriteten bor ju i Nybro. Det blir ju mycket smidigare rent logistikmässigt. Marken är väldigt attraktiv, den ligger precis vid en större väg som har bra förbindelser med logistikföretag, säger Ekberg och fortsätter:

– Det finns också mark för att expandera ytterligare. Vi hoppas på att få dit andra E-handelsföretag som vi kan samarbeta med. Vi vill sätta Nybro på kartan, säger Ekberg.

Lagret kommer att bli ett robotlager med mycket automatiserade processer.

– Det kommer att bli ett av Sveriges modernaste E-handelslager. Detta är ett medvetet steg och vi räknar med att passera miljarden under 2019, avslutar Ekberg.

FAKTA

Royal Design:

Företaget grundades år 1999 av Andreas Ekberg och Hans Bengtsson. Bolaget startade tidigt e-handel av design- och heminredningsprodukter dock först med fokus på den amerikanska marknaden.År 2010 öppnade man sin första butik. Butiken möjliggjorde för Royal Design att ta första steget mot det e-tailkoncept som bolaget arbetar efter idag. Man erbjuder idag över 100 000 produkter från mer än 350 varumärken online.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.