Laddar

Falsk läkare lurade patient – tömde bankkontot

Landstinget slår larm. "Var vaksam på telefonsamtal av den här typen".

delningar

I slutet av februari rapporterade 24Kalmar, efter uppgifter från Ölandsbladet, att Ulf Bernström i Borgholm utsatts för ett bedrägeriförsök av en falsk läkare. Efter ett besök på hälsocentralen ringde bedragaren upp Ulf och försökte få honom att lämna uppgifter till sitt kontokort.

– Doktorn ville att jag skulle skicka mitt betalkort i ett rekommenderat brev. Men då sa jag att jag behöver mitt kort och använder det dagligen. Då ville han istället att jag skulle läsa upp kortnumret för honom, uppgav Ulf till Ölandsbladet.

Trots att bedrägeriförsöket cirkulerade i medierna har den falske läkaren fortsatt att ringa upp personer. På fredagen meddelade Landstinget, genom ett pressmeddelande, att svindlaren lyckats tömma en persons konto på pengar.

”Denna gång har ett bankkort skickats över till den falske läkaren med följd att ett konto tömts. Händelsen är polisanmäld. Landstinget uppmanar allmänheten att vara vaksam på telefonsamtal av den här typen. Landstinget begär aldrig bankkort eller kontouppgifter från patienter i något sammanhang, debitering för sjukvårdskostnader sker genom faktura”, skriver de i pressmeddelandet.

Om man är osäker på om ett telefonsamtal verkligen kommer från sjukvården uppmanas man att ta kontakt med den hälsocentral eller privata läkarmottagning man är listad vid.

 

Relaterade artiklar