Färjestaden får inte spela Nybro Open: "Är för bra"

Lisa Malmström är besviken över att laget nu inte får delta i Nybro Open. - Foto: Karl-Oskar Karlsson

Motståndarna vill inte möta för bra lag. Därför tvingades man till beslutet redan i fjol menar tävlingsledaren.

delningar

Kährs Nybro Open går som vanligt av stapeln i januari. Så sent som för två år sen var Färjestadens GoIF:s damer med och vann turneringen. En av många inomhuscuper man vunnit de sista åren. Inför 2019 års turnering anmälde man sig och betalade in en anmälningsavgift. Avgiften har nu kommit tillbaka då man inte får vara med i år då turneringen endast gäller för lag mellan division 2 till divison 4.

– Jag var själv med och spelade i Madesjö när vi var riktigt bra. Vi vann SM-guld i futsal och jag tror inte att vi hade kunnat göra det om vi inte hade fått vara med och spela turneringar för att vi var för bra. Det har aldrig varit några problem tidigare. Jag förstår inte varför det ska vara det nu. Vi är det enda division 1-laget här och får inte vara med för att vi är för bra. Jag tycker det sänder ut fel signaler, säger Lisa Malmström, spelare i Färjestaden.

Nybro Opens ansvariga tävlingsledare är Patrik Berg. Han menar att man sedan förra upplagan av cupen var tvungna att ta beslutet.

– I tio år har vi fått klagomål om att cupen är för ojämn. Jag tycker det är jättetråkigt eftersom Färjestaden vill spela inomhusfotboll och är jättebra. Men vi måste försöka få tillbaka de lag som inte vill möta division 1-lag. Vi har väldigt lite lag i damturneringen, säger Patrik Berg och fortsätter:

– Det första laget som blev drabbat var vårat eget, Nybro IF. När vi tvingades lägga ner elitturneringen så hade Nybro IF ingen turnering att spela i eftersom kommun- och länsturneringen är för lag mellan division 4 och divison 6. Man får då istället ställa upp med ett B-lag eller ungdomslag, säger Berg.

Så Färjestaden kan anmäla ett B-lag eller ungdomslag?

Absolut, man kan ju missbruka det och ställa upp med A-lagsspelare men det har vi inte råkat ut för tidigare iallafall.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar