Laddar

Farmen-Niklas vann halv miljon kronor: ”Jag har fått smak för utmaningar”

Hela Sverige fick under söndagskvällen se kalmarbon Niklas Ravnestam vinna Farmen 2017.

delningar

I flera veckor har vi fått följa Niklas Ravnestam i tv-programmet Farmen. På söndagskvällen stod det klart att det var kalmarbon som tillslut tog hem Farmen 2017 och en vinstsumma på 500 000 kronor.

Hur har det varit att bära på den hemligheten?

– Det har inte varit så svårt. Vänner och familj har inte pressat mig så mycket. Jag vet att många bekanta hade teorier om att jag hade tagit mig långt i tävlingen, typ tvåa eller trea, berättar Niklas.

I finalen fick Niklas och Hans ”Hasse” Ek tävla i tre deltävlingar. I den andra skulle de hugga med en yxa genom en trädstam för att få loss en metallring och det var rysligt jämnt mellan de tävlande.

– Jag hade gått ner en hel del i vikt så jag hade ganska dåligt flås och blev jättetrött nästan med en gång. Jag visste att Hasse hade en bra teknik och var ganska långt nere i stocken. Men jag visste inte hur nära det var förrän jag hängde upp ringen och såg att han stod precis bredvid mig.

Niklas ser inte prissumman på en halv miljon som en stor grej. Han har andra saker han tar med sig hem efter tiden på Farmen.

– Pengarna kommer gå till att fylla en del gamla hål. Jag lever ett ganska enkelt liv så pengarna har inte så stor betydelsen. Jag tar istället med mig upplevelserna och nya kunskaper om djuren och gården. Jag vet att många till exempel fick med sig insikter om relationer på hemmaplan och sånt går ju inte att köpa för pengar, säger Niklas.

Han skulle absolut uppmuntra andra till att söka Farmen i framtiden men för egen del är det nog slut med tv.

– Man ska aldrig säga aldrig men det känns inte jätteaktuellt. Jag har istället fått smak för äventyr och utmaningar och det har jag lite idéer om som jag hoppas få förverkliga.

Niklas själv ser finalavsnittet för första gången samtidigt som svenska folket. Med sig i soffan har han sin finalmotståndare Hasse och Alexander Vörös, även han en deltagare.

– De kom ner till Kalmar igår så vi gick ut för att ta en bärs på stan. Det blev lite uppståndelse på utestället när alla tre dök upp kan man säga.

Hur känns det? Att bli igenkänd?

– Det känns helt okej. Hittills har jag bara läst någon enstaka negativ kommentar om mig själv annars är alla väldigt trevliga och positiva när man möter dem, avslutar Niklas.