Laddar

Farmen-Robban om hatstormen

Robert Lundström är Kalmars hopp i den populära dokusåpan Farmen. Tillsammans med de andra deltagarna har han fått ta emot hatiska kommentarer på sociala medier efter sin medverkan i programmet.

delningar

Årets säsong av reality-tv-serien Farmen har kantats av intriger, bränder och diskussioner om mobbning. Efter veckans avsnitt har flera av Farmen-deltagarna fått ta emot en storm av hat-kommentarer på sociala medier.

En av dem är Robert Lundström från Kalmar.

I torsdagens avsnitt kom den påstådda mobbningen upp till ytan, där Dee Omar upplevde att hon blev nedtryckt av den andra grupperingen av deltagare. Något som väckt starka reaktioner på sociala medier.

– Jag har fått beskärda andel med påhopp av tittare för att de upplever det som om att jag inte stod upp för Dee. Vilket är fel! Jag stod upp för henne men det kom inte med. När diskussionen gled in på hur allt började så valde vi utmanare att lämna bordet. Allt är ju väldigt klippt och tittarna får inte se allt, säger han.

Att de andra deltagarna fått ta emot hat-meddelanden beklagar han.

– Jag blir bestört av att deltagarna får så mycket hat i sociala medier. Jag har dock varit relativt förskonad. Man får ha åsikter så klart, men att skriva nedvärderande och rent av elaka saker, då är man en mobbare själv. Man kan försöka att tänka efter innan man uttrycker sin ilska bakom tangenterna. Och som jag har sagt förut så är programmet klippt, så fråga gärna om vår uppfattning innan man påstår saker, säger Lundström och fortsätter:

– Faktum är att det är vi deltagare som vet bäst och inte tittarna, för vi var ju där. Jag vill även understryka att jag är väldigt nöjd med både produktionen och TV4.

Trots alla bråk och intriger som visas i tv-rutan menar Robert Lundström att deltagarna även hade trevliga stunder ihop. Faktum är att han är vän med samtliga farmare i dag.

– Vi  hade många roliga, ljusa stunder med. Vi spelade till exempel Maffia på kvällarna när det var för mörkt att jobba ute. Alla deltagarna var med och vi skrattade så att vi tjöt. Att vara på Farmen är speciellt. Man är konstant hungrig, man delar hus med personer som man aldrig annars skulle ha umgåtts med, man sover lite och man har krav på sig att klara uppdrag. Samtidigt är det en tävling där förutsättningarna ändras ofta så man tänker mycket taktik med. Det tar på en.

Relaterade artiklar