Laddar

Fastighetsjätte storsäljer i Kalmar: ”Vi är väldigt nöjda”

På tisdagen presenterades miljardförsäljningen av ett antal handelsfastigheter.

delningar

Fondförvaltaren Niam säljer åtta av sina handelsfastigheter till företaget Svenska Handelsfastigheter. Fastigheterna finns i handelscentrum i Kalmar, Norrköping, Gävle, Umeå och Mora. För Kalmars del handlar det om en fastighet i Hansa City.

– Vi är väldigt nöjda över att framgångsrikt ha genomfört vår strategi och skapat en attraktiv portfölj av separat förvärvade fastigheter, bland annat genom att aktivt arbeta med förvaltningen av dessa, säger fondförvaltaren Victor Wettergren i ett pressmeddelande.

I våras öppnade modekedjan Lager 157 i Niams fastighet i Hansa City, en prestigeetablering. Senare under våren flyttade även Jula in i nya lokaler.

I försäljningen av de åtta handelsfastigheterna ingår en uthyrningsbar yta om drygt 100 000 kvadratmeter. Östra Småland uppger att prislappen hamnade på 1,6 miljarder kronor.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.