Laddar

FBC-backen: ”Vi har fortfarande chansen att vinna”

Nu ska den allsvenska grundserien stängas – här är förutsättningarna inför avgörandet:

delningar

FBC Kalmarsund må vara klart för play off till SSL – men grundseriens sista match mot redan avhängda Skohalls IBK är långt ifrån betydelselös.

Vid seger kan FBC klättra till första plats i tabellen och därmed få välja motstånd och få hemmafördel genom hela det kommande kvalet. För att det ska inträffa måste samtidigt serieledaren Warberg IC få pisk på hemmaplan mot Visby IBK.

Skulle FBC däremot förlora kan det i värsta fall innebära att laget ramlar ner på fjärde plats.

– Det är klart att det är hundra procent fokus. Vi har fortfarande chansen att vinna men vi kan också komma trea och förlora hemmafördelen. Vi kan inte göra mer än att vinna vår match, säger FBC-backen Anton Nilsson.

 

I norra allsvenskan, serien som FBC ska hämta sin play off-motståndare ifrån, är det ett ännu större getingbo. Tre lag (Djurgården, Gävle, Tullinge) gör upp om den sista play off-platsen.

– Jag har inte så stor koll på norra serien om jag ska vara ärlig, säger Nilsson.

 

Hur har träningarna sett ut under veckan? – Det ha varit mycket fokus på speciella grejer som special teams och små detaljer som blir viktiga i det kommande kvalet.

Hur är formen för egen del? – Den är väl helt okej tycker jag. Jag har fått en lite mer defensiv roll och trivs bra med det. Även lagets form känns bra. Vi är på uppgång och har bra matcher med oss i bagaget, säger Nilsson.

På grund av den tidiga starttiden (klockan 13) åkte FBC Kalmarsund till Värmland redan på lördagen.

 

Relaterade artiklar