Laddar

FBC binder upp tjeckisk målvakt: ”Väldigt förväntansfull”

Efter att ha provspelat med FBC Kalmarsund är det nu klart att den landslagsmeriterade målvakten förstärker laget.

delningar

Som 24Kalmar tidigare har rapporterat så var den tjeckiske målvakten Jan Binder och provtränade med FBC Kalmarsund i slutet av april. Nu meddelar FBC att målvakten är klar för två år i föreningen.

–Jag är väldigt förväntansfull. FBC Kalmarsund har en proffsig organisation med dom högsta målen och jag ser fram mot säsongen tillsammans med mitt nya lag. Jag tror det kommer bli en bra säsong, säger Jan Binder till hemsidan.

Den nästan två meter långa målvakten har tidigare spelat i KAIS Mora och Linköpings FBC i division 1. Han har även representerat lag i tjeckiska och schweiziska förstaligorna.

– Jag har haft som mål att få in en målvakt med Jannes spelstil och vi har haft dialog med honom hela våren. Vi har nu Rasmus som är en mindre, snabb och rörlig målvakt och med detta får vi in en annan spelstil med storlek som täcker mycket, säger FBC:s sportchef Adam Kallenberg till hemsidan.

I VM-kvalet 2016 kom Binder med i All Star Team och han siktar nu på att ta en plats i truppen till VM på hemmaplan.

– Han har bra spelförståelse och har stora ambitioner med sin innebandy. En riktigt bra kille för gruppen som kommer satsa allt hos oss för att ge sig chans att bli uttagen i det tjeckiska landslaget till VM 2018, säger Adam Kallenberg.

Relaterade artiklar