Laddar

FBC-comeback gav poäng i premiären – ”Mackan” klev av skadad

Fyramålsunderläge och skyttekungen skadad. Ändå fick FBC Kalmarsund med sig en pinne hem från Gotland.

delningar

Efter första perioden av den allsvenska premiären var ställningen mellan Visby IBK och FBC Kalmarsund 1–1. I andra drog hemmalaget i väg och vann till sist mittenakten med hela 5–1.

– Det låter kanske konstigt när jag säger att vi var bättre spelmässigt i andra perioden än i första. Men det vi gjorde var att vi tappade tålamodet och bollen i fel lägen och lät dem kontra, säger lagkaptenen Johan Wittberg.

Inför tredje perioden låg FBC under med fyra bollar men precis som förra säsongens möte (då FBC vände 6–0 till 7–11) hittade man en väg in i matchen.

– Vi började spela lite rakare och mer primitivt och lyfte in bollar på kassen för att hitta mål den vägen, och det fungerade.

Både 6–3 och 6–4 kom från Kim Nilssons klubba. Med 2.55 kvar satte Wittberg 6–5 och minuten senare kvitterade Anton Nilsson på passning från Tim Nyander.

– Det påminde väldigt mycket om matchen förra året när vi var här, konstaterar Wittberg.

Förlängningen såg länge ut att sluta mållös, men med 53 sekunder kvar att spela avgjorde Visbys Wilmer Viinamäki med ett skott som tog på FBC-spelare och in i egen kasse.

– Det här var en väckarklocka. Långa stunder av matchen spelar vi ett spel som vi inte riktigt behärskar. Vi måste spela rakare och utnyttja vår fysik. Det är ändå starkt av att komma tillbaka och få med oss poäng härifrån. Visby är ett lag som kommer vara med i toppen, säger Wittberg.

Oroväckande för FBC:s del var skyttekungen Marcus Johansson tvungen att kliva av efter halva matchen. ”Macke” har under försäsongen haft problem med fötterna och till sist blev smärtan för stor.

– Vi snackade innan matchen och han tyckte det kändes bättre då. Vi jinxade väl det, säger tränaren Emil Stille.

 

Visby IBK–FBC Kalmarsund 7–6 eft. förl. (1–1, 5–1, 0–4, 1–0)

Målskyttar, FBC Kalmarsund: Kim Nilsson 2, Johan Wittberg 2, Simon Nilsson, Anton Nilsson.

Relaterade artiklar