Laddar

FBC-damerna släpper in minst mål i Sverige

Målsnåla Kalmarsund gästar förre FBC-tränarens farmalag.

delningar

Söndagens motståndare har vunnit blott en match hittills den här säsongen. FBC-coachen Rasmus Bernhardsson lyfter ändå ett varningens finger för Linköpings IBK:s farmalag. Klubbens SSL-lag tränas för övrigt av förre Kalmarsund-tränaren Christoffer Suominen.

– Eftersom att det är Ungdom vi möter försvårar det scoutingen lite. Man vet aldrig riktigt vad de skickar ner från SSL-laget. Så jag förväntar mig en tät och ganska jämn match, säger Bernhardsson.

Förra helgen var spelfri på grund av landslagsturnering. Innan uppehållet lossnade målskyttet för annars så målsnåla FBC Kalmarsund.

– Det var skönt att göra sex kassar. Vi vet om att vi släpper till väldigt lite bakåt. Det är bara i sista tredjedelen vi behöver bli effektivare.

Faktum är att FBC-damerna är det laget i samtliga förbundsserier som har släppt in allra minst antal mål så här långt. 14 baklängesmål är ett imponerande facit.

Hur har ni lyckats få till en sådan tajt defensiv? – Först och främst har vi väldigt många defensivt skickliga backar och är ganska snåla i försvarsspelet. Målen vi släppt in har ofta berott på individuella misstag – och de som kommit i uppställt spel kan vi definitivt räkna på två händer. Sedan har Sanna Mangs i målet gjort det fantastiskt bra.

Senast mot Lund saknades tilltänkta poängförvärvet Emelie Rosenqvist, då hon nyligen bytt just Lund mot FBC Kalmarsund. Mot Linköping är hon tillbaka i startuppställningen.

– Givetvis blir det en inkörssträcka för henne som för alla andra, men vi hoppas få ut lite poäng av henne så småningom. Det kommer lossna där, säger Bernhardsson.

Relaterade artiklar