FBC gick på mina i Jönköping: "Inget man snackar bort"

Johan Wittberg. - Foto: Dennis Johansson

FBC Kalmarsund förlorade i smålandsderbyt.

delningar

FBC Kalmarsund kunde ta ett jättekliv i en väldigt jämn tabell om laget skulle lyckas vinna borta mot Jönköping IK under torsdagskvällen. Men så blev det inte. Istället åkte laget på en rejäl plump och förlorade med 9-2 till slut.

Och det var också hemmalaget Jönköping som började bäst. 1-0 gjordes i den tionde minuten och sju minuter senare stod det 2-0 på resultattavlan. Ett resultat som stod sig hela matchen ut – trots att Kalmarsund vann skottstatistiken med hela 12-5.

– Vi hade mycket boll och hade en del chanser i första. Men de tog tillvara på två spelvändningar och straffade oss, säger lagkapten Johan Wittberg.

I den andra perioden utökade Jönköping på sin ledning hela fyra gånger om och FBC gick in i den tredje perioden med underläge 6-0.

– Vi tappade boll i dåliga lägen helt enkelt och trots att vi sköt 22 skott på två perioder lyckades vi inte få hål på deras målvakt.

Den tredje perioden var drygt två minuter gammal när Jönköping gjorde 7-0 och det skulle dröja till den 46 matchminuten innan FBC kunde göra kvällens första mål genom Gustav Bäckstedt. Kort därefter gjorde dock Jönköping både 8-1 och 9-1 innan Anton Nilsson fastställde slutresultatet till 9-2.

– Vi sköt och sköt, men vi gjorde inte mål och till slut var vi tvungna att chansa och då straffade de oss. Vi gjorde dem bra och jag tycker nog att det var ett steg tillbaka mot hur det var innan. Men så går det när vi inte är påkopplade och ödmjuka.

Vad var det som inte stämde?

– Dels så visste vi hur de spelade, men vi gick i deras fälla och de straffade oss helt enkelt. Vi gjorde för många misstag och 9-2 är inget man snackar bort.

FAKTA

Jönköping IK – FBC Kalmarsund: 9-2 (2-0, 4-0, 3-2)

Målskyttar, FBC Kalmarsund: Gustav Bäckstedt, Anton Nilsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar