FBC Kalmarsund är extremt revanschsugna: "Alla är besvikna"

Efter överkörningen i Jönköping behöver Kalmarsund hitta tillbaka till grunderna. - Foto: Mattis Andersson

En vilodag och ny bortamatch, bra förutsättningar menar Adam Kallenberg.

delningar

Sex lag inom tre poäng. Svenska Superligan är för tillfället otroligt jämn när det kommer till kampen om de sista slutspelsplatserna. FBC Kalmarsund fick under torsdagen storstryk mot smålandsrivalen Jönköping IK. Det gör att man helt plötsligt placerar sig under topp åtta som innebär slutspel.

– Det är bara gå tillbaka det vi gjort tidigare. Det är kanske inte så konstigt att sånna här matcher kommer men man blir lika besviken varje gång det händer, säger Adam Kallenberg, huvudtränare i FBC Kalmarsund.

Är det skönt att få en ny match direkt igen?

– Ja, det är riktigt, riktigt skönt. Den enda fördelen med den här skiten är att vi spelar redan i morgon igen. Man är väldigt revanschsugen.

Hur är det att ladda om fysiskt och mentalt?

– Rimligtvis är alla besvikna på sig själva så det ska nog inte vara några som helst problem. Vi var inte tillräckligt ödmjuka mot Jönköping. Vi tog saker och ting för givet. Tidigare har vi vunnit jämna matcher för att vi har slitit, men det tappade vi.

FBC Kalmarsund matchas hårt. Nu har man två matcher på tre dagar. Hittills har man spelat 23 matcher men har varit väldigt förskonade från skadeproblem som brukar komma en bit in i säsongen.

– Det har varit väldigt lite skador. Det bevisar att vi gjort vissa andra saker rätt, tydligen. Vi har faktiskt inga problem, allting ska var okej alla är spelbara, säger Kallenberg.

Som sig bör är Kalmarsund nu ute efter revansch. Men det blir ingen lätt uppgift den här gången heller. Under lördagen åker man iväg igen för att möta tabelltrean Linköping IBK. Ett lag man har stor erfarenhet mot och många inbördes matcher.

– Vi har jättestor koll på dem och de på oss. Det är ett fysiskt lag. Vi har alltid mött de på försäsonger tidigare så det kommer inte bli några överraskningar. Det gäller att vara extremt tydliga och påkopplade i duellspelet, avslutar Kallenberg.

Matchen spelas Linköpings Sporthall, matchstart klockan 16.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.