FBC Kalmarsund kan avgöra SSG:s öde – ställer över fyra spelare

Även om matchen inte är viktig för FBC Kalmarsund så är den för motståndaren årets viktigaste match.

delningar

FBC Kalmarsunds damer åker till Jönköping under lördagen för att spela mot Hovslätts IK. Matchen är seriens sista och Kalmarsunds fokus läggs bara mer och mer på det kommande kvalet som bara är en vecka borta. Matchen kommer dock att vara extremt betydelsefull.

– Vi vet att de har mycket att spela för samtidigt som vi vill avsluta grundserien på ett så bra sätt som möjligt. Vi har haft en bra vecka och vill ha en bra "feeling" efter denna helgen, säger assisterande tränare Fredrik Andersson.

Hur ser det ut i truppen? Vilar ni några spelare?

– Det ser bra ut, alla är tillgängliga. Vi kommer åka upp med 15 utespelare och två målvakter. Däremot så följer inte Alma Bäckstedt, Amanda Lind, Amanda Nilsson och Wilda Svanberg med. Dom förstärker JAS-laget istället.

Hur känns det att spela en sån här match, är tankarna längre fram?

– Det är lite så. Det har varit en lång väntan, samtidigt så har vi haft en bra möjlighet att förbereda oss inför kommande kval. Eftersom de har väldigt mycket att spela för vill vi gärna vara med och påverka där. Det kan ju faktiskt påverka SSG också.

Förutsättningarna är nämligen som så att om Hovslätt åker ur Allsvenskan så kommer SSG IF att tvingas kvala för att nå division 1. Klarar sig däremot Hovslätt så är SSG klara för divison 1.

Om Kalmarsund slår Hovslätt samtidigt som Röke IBK vinner sin match blir det alltså kval för SSG. I alla övriga scenarier är SSG klara för divison 1.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar