Laddar

FBC Kalmarsund samlar in pengar till Barncancerfonden

På söndag arrangerar FBC Kalmarsund dubbelmöte i Kalmar Sportcenter – och passar på att bjuda in flyktingbarn och samla in pengar till Barncancerfonden.

delningar

Förra året anordnade FBC Kalmarsund en insamling till Barncancerfonden som, i samband med en dam- och herrmatch i Kalmar sportcenter, drog in cirka 47 000 kronor. På söndag är det dags igen när det arrangeras dubbelmöte – FBC Kalmarsunds damlag ställs mot Partille IBS, och timmen senare spelar herrlaget mot Visby IBK.

– Det funkade väldigt bra förra året, så nu kör vi en repris på det och förhoppningsvis får vi in lite slantar. Men det är minst lika viktigt att uppmärksamma detta, så vi hoppas att så många som möjligt kommer och hjälper oss med insamlingen, säger FBC:s ordförande Ted Linde.

Precis som förra året har samarbetspartners betalt inträdet för samtliga åskådare, och det finns sätt för åskådarna att betala tillbaka.

– Vi kommer tillsammans med Elektra ha ett tv-lotteri där en 55 tums tv kommer lottas ut i sista perioden av herrarnas match, säger Ted Linde.

Till matcherna kommer även cirka 50 ensamkommande flyktingbarn från Borgholm– och Mörbylånga kommun bjudas in.

– Vi tycker att det är ett bra initiativ, och de har nog inte sett innebandy tidigare. Jag tror det blir en spännande upplevelse för dem, säger Ted Linde.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.