Laddar

FBC Kalmarsund tog fjärde raka segern

Jumbon Lindome stod på sig bra men till slut var det hemmalaget som gick hem med vinsten.

delningar

FBC Kalmarsund stod up mot jumbon Lindome när man vann hemma i Färjehallen med 2-0 under torsdagen.

Första målet kom 14 minuter in i första perioden och gjordes av Malin Andersson men det skulle dröja innan man fick jubla igen. Andra perioden resulterade inte i några mål alls trots en hel del målchanser från hemmalagets sida.

– Vi hade väl inte riktigt den här viljan. Det ville sig inte riktigt i offensiven trots att vi skapar en hel del chanser. Vi är inte tillräckligt heta när bollarna dimper ner framför mål, säger Rasmus Bernhardsson, tränare FBC Kalmarsund.

I tredje period stod Lindome upp för sig själva men lyckades inte kvittera mot FBC som punkterade matchen när Danielle Warme satte 2-0 i öppen kasse med nio sekunder kvar att spela.

– De är fysiskt starka spelare och det var inte riktigt en så smidig match som vi kanske hade hoppats på.

Påverkar det att matchen spelas nu i mellandagarna? – Det har väl påverkat träningsrytmen en aning men vi har ändå lyckats trycka in två träningar innan detta. Det är inget vi ska skylla på men det går inte att sticka under stol med att det inte är en helt idealisk situation.

I hemmalaget vill Bernhardsson särskilt lyfta fram Sanna Mangs i målet som lyckades hålla nollan matchen igenom.

– Jag vill också nämna Matilda Abrahamsson och Lina Örknér som jag tycker gör sin bästa match hittills i Kalmarsundströjan, avslutar han.

Nästa match spelas den 13 januari borta mot Fröjereds IF. 

FBC Kalmarsund – Lindome IBK 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Mål FBC: Malin Andersson & Danielle Warme

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.