Laddar

FBC Kalmarsund värvar finsk forward från SSL

Den 24-årige poängspelaren lämnar Linköping IBK för FBC Kalmarsund.

delningar

FBC Kalmarsund ligger för tillfället på femte plats i allsvenskan – precis bakom topp fyra-lagen som går till SSL-playoff. På måndagen presenterade klubben den 24-årige finske forwarden Johannes Jokinen. 

– Vi har från början sagt att vi skall vara vakna om rätt spelare blir spelbar under säsongen! Nu blev rätt spelare tillgänglig i precis rätt tid och då agerade. Jokinen kommer att vara ett vasst vapen framåt och ett stort hot i power play, säger Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

Jokinen ansluter närmast från SSL-laget Linköping IBK där han under säsongen har gjort 13 poäng (sju mål och sex assist) på 22 matcher. FBC Kalmarsund tar över Jokinens kontrakt från och med idag till den sista april från Linköping IBK.

– Jag är stark i det offensiva spelet. Jag skulle säga att jag har bra känsla när det gäller passningar och avslut. Det jag behöver utveckla är det defensiva spelet, sa Jokinen till sajten ibnytt när han förra våren blev klar för Linköping.

Innan Jokinen kom till Sverige och SSL spottade han in 46 poäng i Kloten Bülach i schweiziska högstaligan. Den vänsterfattade forwarden har även gjort tre landskamper för Finland.

– Vi har som mål att ta oss till SSL- kval och toppa formen där och att ge oss själva chansen i hård konkurrens med Warberg, Visby, Lindås, Karlstad och Craftstaden att kriga om en SSL-plats. Att stärka laget i detta läge med en spelare som Jokinen känns fantastiskt bra inför framtiden avslutar Viberg, säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund.

På tisdag möter FBC Kalmarsund Oskarshamnslaget Craftstadens IBK i ett glödhett länsderby där Jokinen är spelklar och kommer kunna bidra. Craftstaden ligger inför matchen på fjärde plats i tabellen.

Relaterade artiklar