Laddar

KLART: FBC Kalmarsund värvar klubbchef

"Självklart har jag ett stort hjärta för Visby IBK fortfarande även om min lojalitet ligger hos min arbetsgivare FBC Kalmarsund", säger den nye klubbchefen Per Viberg.

delningar

FBC Kalmarsund har gjort klart med en klubbchef i form av Mr. Visby IBK, Per Viberg som är en välkänd innebandyprofil som varit med och startat Visby IBK men också varit projektledare för Ica Maxi Arena (Visbys hemmaarena).

– Jag blev kontaktad av FBC Kalmarsund och åkte först hit lite som en artighetsvisit. Men efter man varit här och träffat folket kring föreningen och tagit del av vad man ligger idag inom organisationen blev det spännande. FBC har påbörjat något bra och under dessa veckor har det blivit mer och mer intressant. Det finns mycket spännande att göra organisationsmässigt för att ta oss till SSL samt även detta med arenabygget, säger Viberg till FBC Kalmarsund.

Tjänsten som klubbchef har sedan tidigare inte funnits i FBC Kalmarsund. Det är en heltidstjänst där Per Viberg kommer att jobba halva sin arbetsvecka i Kalmar och andra halvan på distans från Visby där han har sin familj.

– Självklart har jag ett stort hjärta för Visby IBK fortfarande även om min lojalitet ligger hos min arbetsgivare FBC Kalmarsund.

Ted Linde säger såhär kring nyanställningen:

– Vi kände att det var rätt läge och lite nu eller aldrig med en sådan här kvalificerad person som Pelle. Vi vill hitta rätt människor och Pelle är verkligen rätt person för att FBC Kalmarsund ska utvecklas och ta ett steg i rätt riktning. Han har en personlighet vi gillar och han har stort kontaktnät samt väldigt kunnig i det han ska göra.

Nu väntar en intensiv period för Viberg för att lära känna sin nya klubb.

– Jag ser fram mot att utveckla marknadssidan som redan är bra. Jag vill också tidigt vara delaktig i vår satsning på herr och damsidan. Vi ska ta vara på de starka resurser vi har och bygga vidare genom att skapa roller. Jag vill att FBC Kalmarsund ska bli Kalmar/Ölands häftigaste förening med allt vad det innebär. Vi har redan anställda och detta ska vi göra starkt och jobba tillsammans för att nå våra mål i FBC.

Pelle är också tydlig med hur ungdomsverksamheten och möjligheter för arrangemang, matcher och träning är viktiga.

– På ungdomssidan ska det bli fler som spelar innebandy och jag vill dubbla våra ungdomar med att fler i Kalmarområdet börjar spela innebandy. Med det så ska vi också skapa möjligheter för detta där arena och spelytor blir viktiga.

 

Relaterade artiklar