FBC måste bryta trenden: "Ingen lätt nöt att knäcka"

Kevin Björkström har själv inlett säsongen bra, men han är långt i från nöjd med de två senaste matcherna. - Foto: Dennis Johansson

FBC Kalmarsund har hamnat i en svacka och försvarsspelet läcker.

delningar

FBC Kalmarsunds herrar har kunnat vara nöjda med sin säsongsinledning. Men de två senaste matcherna har laget släppt in hela 24 mål. Samtidigt som man bara har gjort sju mål vilket har inneburit storstryk i två matcher. Det är något som man måste ändra på.

– Vi har egentligen inte varit bra någonstans. Det är svårt att ta med oss något överhuvudtaget från de två sista matcherna. Vi har gått ifrån det vi startade serien med. Det var hårt slit och ett tajt försvarsspel. Det är det som gjort att det sett ut som det gjort de sista matcherna, säger backen Kevin Björkström som själv startat serien otroligt bra.

Nu möter man ett gammalt bekant lag från Allsvenskan, Lindås IBK. Även för Björkström är laget bekant då han mötte dem under sin tid i Karlstad.

– Det är ett ganska spelskickligt lag som har vissa som är väldigt giftiga framåt. Det kommer absolut inte bli någon lätt nöt att knäcka för oss, säger Björkström.

Coach Adam Kallenberg har alltid stor koll på sina kommande motståndare. Under måndagens träning gick man tillsammans igenom motståndet. Man har också diskuterat vad det är som har gått så pass fel att man kunnat förlora så stort de två sista matcherna.

– Vi har diskuterat varför det blivit så här. Vi har tjuvat och tar inte jobbet. Vi har också haft lite övermod och klivit upp för mycket och blivit hårt straffade både bakåt med också framåt. Vi måste tillbaka till grunderna. Det är inte så charmerande med tajt försvar och ett hårt jobbande lag men vi måste, säger Björkström.

Kalmarsund har nu två matcher kvar innan ett en månad långt uppehåll. Björkström är väldigt tydlig med att man är otroligt revanschsugna i Kalmarsund nu.

– Vi måste göra det som är rätt mot publik, sponsorer och oss själva nu. Vi måste kräva 100 procent så att vi kan gå till uppehåll och känna att vi har gjort det vi kan istället för att ha den dåliga känslan vi har nu, avslutar Björkström.

Under onsdagen kommer Lindås till Kalmar sportcenter klockan 19.00 innan FBC under lördagen tar emot serieledande IBK Dalen i samma hall.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar