Laddar

FBC-spelare uttagen i U19-landslaget

Forwarden är en av 34 spelare som kallas till lägret på Bosön.

delningar

Adam Nilsson, FBC Kalmarsund, är uttagen i U19-landslaget i innebandy. Den 7-10 september samlas totalt 34 spelare födda -99 och -00 till ett träningsläger på Bosön utanför Stockholm.

Under säsongen väntar sammanlagt fem landskamper för U19-landslaget. Först tre i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Schweiz i november, sedan ett dubbelmöte i U19-Finnkampen i början av februari.

– Det handlar om att vinna landskamper. På EFT är det spännande med flera motstånd. På Finnkampen är dramaturgin annorlunda, det kittlar också. Vi spelar alltid matcher för att vinna dem. Men vi har också alltid med ett utbildningstänk i det vi gör. Det är ett tudelat uppdrag som har med utveckling av unga spelare och att konkurrera i världstoppen att göra, säger förbundskapten Markus Puskala till svensk innebandy.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.