Laddar

FBC-talangen tog chansen – avgjorde derbyt

Första matchen från start – då satte 18-åringen det matchavgörande målet mot Craftstaden. "Jag hänger upp den i bortre".

delningar

Efter första perioden i derbyt mellan FBC Kalmarsund och Craftstaden var ställningen 1–0 till gästerna. Då letade FBC efter ett eget spel – och man fann det direkt i inledningen av andra.

– Vi sa att vi skulle ut och göra det vi kan – spela innebandy och släppa bollen på ett, för då kommer målen, säger 18-åringen Adam Nilsson, som var en av spelarna som tog orden till sig.

Efter mål av kedjekompisen Mattias Jansson och Johan Wittberg klev Nilsson själv runt och stänkte dit 3–1 – hans första mål i år.

– Det var en halvrensning som jag fick tag på på mittplan. Jag kliver och hänger upp den i bortre, berättar FBC-talangen.

Kalmarsund fortsatte trumma på med tre linor under hela matchen och i sista akten fick man utdelning. 3–1 blev till sist hela 8–2 efter bland annat två mål av glödhete Tim Nyander. 

– Alla femmor har kommit igång och alla femmor gör mål i matchen, det är riktigt skönt, säger Nilsson, som fick förra säsongen spolierad av skador.

– Jag har utvecklat farten och fått vara skadefri. Jag gick skadad nästan hela förra säsongen så det är riktigt kul att komma igång nu.

Matchens sista mål gjordes av Marcus Johansson – forwardens första mål för säsongen.

– Det var skönt faktiskt, även om jag inte tänkt specifikt på det. Men visst är det skönt för mitt eget självförtroende, det var ganska efterlängtat.

Trots målet och vinsten var FBC-forwarden självkritisk efter matchen.

– Hela kedjan spelar upp sig i sista, vi var ganska dåliga i två perioder skulle jag vilja säga.

Ni har tre linor som levererar i år, är det en trygghet för er att det finns gubbar bakom som kan kliva fram? – Absolut, det är jätteskönt att alla kan avgöra matcherna. Förra året var det mer att vi skulle kliva fram. Kör vi på tre kedjor som vi gör nu så orkar vi mer och kan hålla ett högre tempo i bytena, trycka mer och vara mer aggressiva.

Vad säger du om Adam Nilssons utveckling? – Förra säsongen var han skadad så jag har inte sett honom så mycket sedan jag kom hem. Men han är med och tränar med oss och blixtrar ibland till fullständigt. Stundtals är det en liten minikopia av Kim och det är kul att han får kliva in och hänga ett idag.

FBC Kalmarsund-Craftstaden IBK 8–2 (0–1, 3–0, 5–1)

Målskyttar, FBC: Tim Nyander 2, Kim Nilsson, Mattias Jansson, Johan Wittberg, Adam Nilsson, William Larsson, Marcus Johansson.

Publiksiffra: 1 112 åskådare.

Relaterade artiklar