FBC tog revansch efter viltolyckan: "Viktigt för lagmoralen"

. - Foto: Dennis Johansson

Det mentala spelet blev avgörande när man under onsdagen ställdes mot IBF Linköping.

delningar

Under onsdagskvällen ställdes FBC Kalmarsund mot IBF Linköping. En match som egentligen skulle spelats lördagen den 20:e oktober, men som blev flyttad på grund av en olycka på väg till matchen.

– Det var en ganska svår match idag. Linköping ville inte precis äga spelet vilket gjorde att vi hade mycket boll. Men det blev svårt att hugga igenom deras försvar som bara väntade på våra misstag, säger tränare Rasmus Bernhardsson.

Efter två spelade perioder låg FBC under med 3-2. Men med dryga två minuter kvar av matchen lyckades bortalaget tvinga fram en förlängning. Och Rebecka Johansson kröntes sedan till matchhjälte när hon avgjprde matchen i sudden death.

– Tyvärr gav vi iväg för mycket och var inte tillräckligt effektiva framåt för att det skulle bli tre poäng idag. Men det var väldigt starkt från lagets sida att vi lyckades komma tillbaka som vi gjorde. Det är väldigt viktigt för lagmoralen att vi har den här vetskapen framöver, säger Bernhardsson.

– Och det var små marginaler idag, det hade lika gärna kunnat bli tre poäng eller noll till och med. Men någonstans är man nöjd där och jag tar gärna den här tvåan idag. Det känns helt okej med tanke på att vi inte kom upp i nivå.

Serieledande Kalmarsund ska redan nu på fredag upp till i Linköping igen för att spela en ny match i samma hall. Men då blir det mot Linköping IBK istället.

– Nu får det bli att ta sig hem snabbt och försöka sova så mycket som möjligt. Sedan är det ett lite enklare träningspass imorgon eftermiddag med bland annat lite rehab. Och sedan far vi upp till Linköping igen på fredag för nästa match, avslutar Rasmus Bernhardsson.

FAKTA

IBF Linköping – FBC Kalmarsund 4–5 (2–1, 1–1, 1–2, 0–1)

Målskyttar, FBC: Matea Corkovic 2, Elise Henrichsen, Emelie Rosenqvist, Rebecka Johansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar