Laddar

FBC tog revansch på direkten: "Var aldrig orolig"

Under lördagen tog Kalmarsunds damer emot nästjumbon hemma i Kalmar Sportcenter.

delningar

Inför förra matchen mot IBK Linköping var FBC Kalmarsunds damer inne i en fin svit. Man hade då nämligen tagit sju raka vinster, men däremot skulle östgötarna sätta stopp för den sviten.

Förlusten blev alltså den första sedan sjätte oktober, och när man under lördagen tog emot seriens nästjumbo Hovslätts IK ville FBC Kalmarsund snabbt tillbaka till vinnarspåret.

Och efter en jämn inledning av lördagsmatchen skulle FBC till slut dra ifrån rejält i sista perioden. Efter att ha tryckt in fyra mål i den avslutande perioden noterade därmed serieledarna en 8-4-seger på hemmaplan.

– Det var mycket revanschkänslor i truppen och jag kände under hela matchen att vi var det bättre laget. För när vi spelar bra och får till våra lägen så är vi mycket bättre än dem, och det märkte vi här idag, säger backen Ellen Willsund som gjorde hemmalagets sista mål.

Hur är känslan inom truppen nu?

– Vi har en bra känsla och vi jobbar ju mot vårat mål att kvala och gå upp. Men där är vi inte än så det gäller att jobba match för match och inte sväva iväg, utan vara i nuet och ta en match i taget, säger Willsund.

Relaterade artiklar