Laddar

FBC:s derbydrag – Wittberg som center

Inför derbyt mot Craftstaden tar kaptenen Johan Wittberg ett kliv ner i banan. "Jag har alltid sett mig själv som en brunkare".

delningar

Bara två vinster på de inledande sex matcherna. Inför torsdagens hemmaderby mot Craftstadens IBK kan kanske ett positionsbyte väcka FBC Kalmarsund. Under måndagsträningen spelade nämligen lagkaptenen Johan Wittberg center i andralinan tillsammans med Martin Willsund och William Larsson.

– Det var väl okej under den halvtimmen vi spelade fem mot fem. Det är lite ovant i positionsspelet och i defensiven har man en lägre utgångspunkt. Jag har spelat forward hela mitt liv, säger Wittberg.

Tränaren Adam Kallenberg var efter träningen nöjd med 29-åringens ”debut”.

– Han provade i kväll och kommer träna som center i morgon (tisdag) också. Han har kvaliteter som passar in – en bollvinnare och snabbheten de första stegen, säger Kallenberg och får medhåll av ”Witte” själv.

– Det är den spelstil man alltid har haft. Visst har det blivit en del poäng genom åren men jag har alltid sett mig själv som en brunkare, säger han och blickar framåt mot torsdagens match.

– Det ska bli kul och det är bra att det kommer en sådan match nu. Förhoppningsvis behöver vi inte känna att vi måste spela så bländande utan vi kan nöja oss med lite mer raggarbandy och tuta och köra i stället.

Derbyt kommer att livesändas av 24Kalmar.se och sändningen drar igång cirka 19:15.

Relaterade artiklar