Fem års fängelse för mordförsök vid hamburgerrestaurang

En man var nära att mista livet – på fredagen kom domen.

delningar

Det var en sen kväll i slutet på juli som det blev stökigt vid Max på Trädgårdsgatan i centrala Kalmar.

En 32-årig man ska först ha höjt en blomkruka mot en annan man och dödshotat honom. Därefter ska 32-åringen ha slagit sönder en glasflaska och attackerat mannen.

Mannen på marken och 32-åringen ska ha huggit honom upprepade gånger med flaskan.

Huggen träffade på flera ställen på huvudet och halsen, i närheten av större blodkärl. Åklagaren menar att det fanns risk för att den attackerade mannen skulle kunnat dö om hugget träffat annorlunda.

32-åringen anses ha visat upp "synnerligen hänsynslöshet och råhet" vid misshandeln. I förhör har han nekat till brott och menat att han agerade i nödvärn.

På fredagen kom domen – 32-åringen döms till fem års fängelse för mordförsök. Han anses att attackerat den målsägande mannen på ett sätt som kunde orsakat ett dödsfall.

En kvinna som var i sällskap med 32-åringen döms för förolämpning efter att ha uttalat flera rasistiska uttryck till den målsägande mannen och en annan man i hans sällskap.

Kvinnan har erkänt att hon använt "vissa olämpliga uttryck", men nekar till att ha begått något brott. Påföljden blir 40 dagsböter på totalt 2000 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar