Laddar

Fem års fängelse för mordförsök vid hamburgerrestaurang

En man var nära att mista livet – på fredagen kom domen.

delningar

Det var en sen kväll i slutet på juli som det blev stökigt vid Max på Trädgårdsgatan i centrala Kalmar.

En 32-årig man ska först ha höjt en blomkruka mot en annan man och dödshotat honom. Därefter ska 32-åringen ha slagit sönder en glasflaska och attackerat mannen.

Mannen på marken och 32-åringen ska ha huggit honom upprepade gånger med flaskan.

Huggen träffade på flera ställen på huvudet och halsen, i närheten av större blodkärl. Åklagaren menar att det fanns risk för att den attackerade mannen skulle kunnat dö om hugget träffat annorlunda.

32-åringen anses ha visat upp "synnerligen hänsynslöshet och råhet" vid misshandeln. I förhör har han nekat till brott och menat att han agerade i nödvärn.

På fredagen kom domen – 32-åringen döms till fem års fängelse för mordförsök. Han anses att attackerat den målsägande mannen på ett sätt som kunde orsakat ett dödsfall.

En kvinna som var i sällskap med 32-åringen döms för förolämpning efter att ha uttalat flera rasistiska uttryck till den målsägande mannen och en annan man i hans sällskap.

Kvinnan har erkänt att hon använt "vissa olämpliga uttryck", men nekar till att ha begått något brott. Påföljden blir 40 dagsböter på totalt 2000 kronor.

Relaterade artiklar