Fem unika hotell du måste besöka

Världen är full av hotell men dessa är lite häftigare än andra.

delningar

Tidigare i år listade The Telegraph 50 av världens unikaste hotell. Vi har valt ut fem av dessa häftiga hotell och vandrarhem och tagit reda på priserna.

1. Treehotel – Harads, Sverige Det finns sju unika hotellrum på detta hotell, alla är byggda uppe i träden vid den lilla byn Harads, cirka 70 kilometer från Luleå flygplats. Välj att bo i ett UFO, ett fågelnäste eller en spegelkub som reflekterar omgivningen vilket gör det svårt att upptäcka hotellrummet utifrån.

Pris: mellan 4 900 – 12 000 kronor per natt.

 

Foto: Press / Treehotel.

2. The Dog Bark Park Inn – Idaho, USA Detta vandrarhem tar termen ”hundälskare” till en helt ny nivå. Du kan välja att sova i huvudet på denna Beagle. Självklart är detta ställe djurvänligt så du kan ta med dig hunden.

Pris: från 780 kronor per natt.

 

Foto: Press / The Dog Bark Park Inn.

3. Central Hotel & Café – Köpenhamn, Danmark Det unika med detta hotell i Köpenhamn är att det finns bara ett enda hotellrum. Trots att rummet är ganska litet, finns tillgång till toalett, tv och minibar men framförallt finns morgonkaffet bara ett par steg bort.

Pris: från 2749 kronor per natt.

 

Foto: Press / Central Hotel & Café.

4. Capsule Value Kanda – Tokyo, Japan Att sova i kapslar har blivit ett populärt koncept i Japan. Genom att stapla dessa kapslar sida vid sida och på varandra, kan man maximera utrymmet, och sänka kostnaden för en hotellnatt.

Pris: från 260 kronor per natt.

 

Foto: Press / Capsule Value Kanda.

5. Jumbo Stay – Stockholm Arlanda, Sverige Det som brukade vara ett riktigt flygplan på mitten 1970-talet, är numera ett vandrarhem. Du kan bland annat välja att sova i cockpit, svarta lådan-rummet eller till och med i motorrummen.

Pris: mellan 450 – 1995 kronor per natt.

 

Foto: Press / Jumbo Stay.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.