Laddar

Fick bakrutan krossad av isblock: ”Jag blev chockad”

Nu vill Amir Arman se fastighetsägare ta mer ansvar över de istapparna som formas på taken.

delningar

När Amir Arman kom ut till sin bil på tisdagseftermiddagen möttes han av en ovälkommen syn. En stor isklump hade lossnat från hustaket på Unionsgatan och fallit rakt ner i bakrutan på Amirs parkerade bil.

– När jag kom ut så såg jag först inte istapparna så jag undrade bara vem fan det var som hade slagit sönder min bil. Jag var chockad måste jag säga, jag stod bara och stirrade. Folk gick förbi och skakade bara på huvudet, berättar Amir.

Det var inte bara bakrutan som krossades utan även taket och bagageluckan skadades och det blev en spricka i framrutan.

– Det var dock bara min bil som drabbades på parkeringen, verkligen full pott kan man säga.

Bilen är nu inlämnad till verkstaden och Amir har gjort en skadeanmälan till sitt försäkringsbolag. Denna gången var det bara en bil som skadades men det hade kunnat gå så mycket värre vilket Amir är mycket medveten om.

– Fastighetsägare borde ta mer ansvar när de vet att det finns snö och is på taken. Jag tänker särskilt på att det ligger en skola i närheten och det rör sig många barn och tonåringar här. Varför inte stänga av parkeringen under en halv dag för att rensa? Jag kan ju själv inte åka iväg och hyra en kran för att rensa taken, säger Amir.

Under onsdagen är Amir på resande fot med slutdestination Turkiet och kan lägga sina bilbekymmer bakom sig under några veckor.

Är det så att denna händelsen gjort så att du flyr från vintern och istapparna nu? – Faktiskt inte, jag hade planerat resan långt innan men detta hände väl bara för att jag har det så jäkla bra just nu, avslutar han.

Relaterade artiklar