Laddar

Fin utmärkelse till snabbväxande Kalmarföretag

Varje år delar Dagens Industri ut priser till de snabbast växande företagen i landet, så kallade Gasellföretag. I år kvalar det familjeägda Kalmarföretaget Brigbys in på listan.

delningar

Brigbys är en leksaksgrossist som distribuerar och tillverkar leksaker av hög kvalité till butiker och återförsäljare. De fokuserar även på långsiktig hållbarhet, ekologisk fair trade och jobbar med att skapa produkter som matchar det konceptet.

Det är jättehäftigt att ha fått den här utmärkelsen, säger Hanne Deverén, VD för Brigbys.

För att få utmärkelsen som Gasellföretag är det vissa kriterier som måste uppfyllas. De måste bland annat ha en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, minst tio anställda och de måste ha fördubblat sin omsättning under de senaste tre åren.

Hanne och hennes man Johan startade Nallebudet 2004 och tog sedan över Brigbys 2009 efter Hannes föräldrar. Sedan dess har det bara gått framåt och uppåt.

– Vi har växt enormt sedan dess. Det var ett lyckat generationsskifte. Mamma är fortfarande med i företaget och mellan hennes erfarenhet och vårt nytänkande så har vi lyckats skapa något riktigt bra, säger Hanne.

De tillverkar även sina egna leksaker under varumärket Pellianni. Namnet är en kombination av Hanne och Johans tre barns namn. Och just att familjen har en så stor del i företaget tror Hanne är ytterligare en anledning till framgången.

– Vi ställer familjen och relationer i centrum. Både relationer inom företaget mellan anställda men även gentemot kunderna. Vi strävar efter att ingå samarbeten som funkar, det är viktigt för oss.

Gesellpriset kan ett företag vinna flera gånger, förutsatt att företaget dubblar sin omsättning ytterligare under tre år.

– Det är en bit kvar till ett ny utmärkelse men vårt mål är att fortsätta växa så man vet aldrig, säger Hanne.