Finalerna i SBT: Volleybollspelarna gjorde upp i sanden

Elitspelarna levererade i slutskedet av Swedish Beach Tour.

delningar

I tre dagar har Sveriges främsta volleybollspelare gjort upp om finalplatserna i den prestigefyllda turneringen. Under söndagen spelades de sista seten i hettan.

Linus Tholse från Nyköping lyckades nå hela vägen till en finalplats och han vilade upp sig inför matchen som skulle börja runt klockan ett.

– Det kändes som att vi spelade vårt spel och framför allt så servade vi bra. Vi var rankade att vi skulle komma först i matchen och det gjorde vi ju, säger han.

Före Swedish Beach Tour var han på världsturné och spelade i exempelvis Marocko. Linus Tholse tror att han har en bra chans inför finalerna, laget han ska möta består av två killar som är med i ungdoms-OS.

– Alla killar i finalen är väldigt fysiska, vi kan slå hårt och hoppa högt. Men jag har en bra känsla, berättar han.

Två andra som hade kämpat sig till en finalplats var "Twins Thurin", som de kallas. Tvillingarna från Södertälje hade precis gått av planen och det var två leende tjejer som sökte sig till skuggan.

– Det är fantastiskt att vara här, det är ett väldigt fint ställe. Just att man kan ta ett bad innan matcherna och vakna lite, säger Kristina Thurin.

Susanna Thurin håller med och berättar att det är tungt att spela, delvis på grund av den djupa sanden. Detta är de dock relativt vana vid från planerna de tränar på i vanliga fall, något de tror är en fördel inför finalerna.

–Vi är ganska lätta och snabba i sanden och går inte alltid på smash, utan vi försöker leta upp yta. Det gör att våra motståndare får springa lite mer, säger Susanna Thurin.

Twins Thurin förklarade även att publikstödet var väldigt bra och inför finalen skulle de satsa på att förbättra sitt anfallsspel.

Några andra som tränade anfall och passningar var FBC Kalmarsund och Kalmar FF. Lagen skulle mötas i en match och göra upp om vilka som var bäst.

– Om jag ska vara ärlig känns det lite nervöst, det är mycket folk här som tittar och jag kan inte direkt påstå att jag har så mycket erfarenhet av volleyboll. Men det ska bli kul, säger Måns Söderqvist.

Motståndaren Filip Stjernberg från FBC Kalmarsund tyckte att det kändes bra:

– Det är kul att testa något nytt, det är inte så ofta vi spelar volleyboll.

Matchen avslutades med en vinst för Kalmar FF. Linus Tholse och hans partner gick av planen med 1-2 och "Twins Thurin" fick slutresultatet 2-0.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar